Bert Plantagie is een oer-Hollands meubelbedrijf met een lange historie. Het bedrijf vindt zijn oorsprong in het jaar 1958 als het start onder de naam ‘Smits Stalen Meubelen’. In 2000 neemt Bert Plantagie het bedrijf over; een ondernemer die zijn naam aan het bedrijf koppelt en een nieuwe koers gaat varen. Inmiddels is Bert Plantagie een gevestigd interieurmerk dat in vele woonwinkels en in meerdere landen te koop is. Bert Plantagie staat voor modieuze, dynamische en creatieve meubels met onder andere stoelen en eetkamerstoelen.

Bert Plantagie werkt samen met topontwerpers als Roderick Vos, Hans Daalder en Stefan Steenkist. Deze designers vertalen trends op geheel eigen wijze tot een hedendaagse collectie met bijzondere creaties. Zo tekende Roderick Vos het unieke RePly stoeltje. Dit ontwerp werd direct opgenomen in de permanente collectie van het Museum of Arts and Design in New York. Stefan Steenkist ontwierp onder meer de bekende eetkamerstoelen Duo en Tango voor Bert Plantagie. De bank Marquise van Roderick Vos heeft een bijzondere vormgeving: de bank ziet er vanaf alle kanten optimaal uit.

Bert Plantagie stoelen

De collectie van Bert Plantagie bestaat uit fauteuils, stoelen, kasten en tafels. De Bert Plantagie stoelen zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. Zo zijn er trendy en moderne kuipstoelen met een frisse uitstraling, maar ook eetkamerstoelen die leverbaar zijn in diverse uitvoeringen, stoffen en leersoorten. De Bert Plantagie stoelen matchen feilloos met de stijlvolle of robuuste eettafels van het designmerk.

Bert Plantagie bouwde een tijdloze, stijlvolle collectie op met smaakvolle fauteuils en stoelen. De ontwerpen trekken en breed publiek in binnen- en buitenland. De stoelen van Bert Plantagie zijn ook prachtig te combineren met diverse banken, die verkrijgbaar zijn in verschillende zit- en hoekelementen en met bijpassende voetenbanken. Kies voor de bekleding voor de Bert Plantagie stoelen uit de vele hoogwaardige stoffen of leer.

Ook heel bijzonder: bij Bert Plantagie kun je een eigen eetkamerstoel ontwerpen met het ‘Make It Yours’-concept. Zo maak je een uniek en eigen meubel. Het basismodel is een stoel uit de designcollectie van Bert Plantagie stoelen. Je kiest je favoriete model en maakt vervolgens een keuze voor de bekleding, de kleur stiknaad, het type onderstel en de zithoogte. De stoelen zijn ook uitvoerbaar met een flexibele rug of als een royale XL-variant. De Bert Plantagie stoelen hebben een label met jouw naam erop! Hoe leuk is het om dat aan je tafelgasten te laten zien?

Bert Plantagie eetkamerstoelen

Bij Wooncentrum Veerman vind je een uitgebreid aanbod aan Bert Plantagie eetkamerstoelen. Alle worden gekenmerkt door een subliem zitcomfort en een creatief design. Kies bijvoorbeeld voor de kwalitatieve Tara-stoel of de Blake-stoel. Heb je een bar, kookeiland of hoge eettafel? Naast eetkamerstoelen bestaat de collectie van Bert Plantagie ook uit meerdere modellen barkrukken zoals de Cheers Barkruk.

Wat is Bert Plantagie?

Bert Plantagie is een designmeubelmerk met een stijlvol en actueel assortiment. De collectie bestaat uit tafels, fauteuils, kasten, banken en eetkamerstoelen. Je kunt dus je hele huis inrichten met meubels van dit Nederlandse kwaliteitsmerk. Veel van de tafels zijn vervaardigd uit massief hout, roestvrij staal of keramiek. De zitmeubelen zijn te herkennen aan doordacht design in combinatie met een hoog zitcomfort. Inmiddels is Bert Plantagie niet alleen populair in eigen land. Ook in het buitenland kiezen consumenten steeds vaker voor de Bert Plantagie meubelen.

Kenmerken van Bert Plantagie

Bert Plantagie richt zich veel op maatwerk, zowel als het gaat om de Bert Plantagie stoelen als de Bert Plantagie tafels. De klant kan zijn eigen eetkamerstoelen customizen en daarmee aanpassen naar de eigen specifieke wensen en behoeften. Zo zijn de meubels van Bert Plantagie eenvoudig in te passen in ieder interieur; je bepaalt immers zelf hoe de Bert Plantagie stoel of tafel eruit komt te zien!

Bert Plantagie meubelen

Bert Plantagie meubelen staan bekend om het oer-Hollandse design in combinatie met een moderne en tijdloze uitstraling. De eenvoud van het design en het gebruik van oorspronkelijke, natuurlijke materialen zorgen voor een pure look and feel. Al deze kenmerken zie je terug in de totale collectie, van fauteuils tot dressoirs en van tafels tot stoelen en banken. Voor veel Bert Plantagie meubelen geldt ook dat je zelf een uniek ontwerp kunt samenstellen.

Bert Plantagie biedt ook mogelijkheden voor klanten die graag dezelfde stijl in hun hele interieur willen doorvoeren. Zo is er bijvoorbeeld de moderne Bert Plantagie Vision-collectie. Deze collectie bestaat uit strak vormgegeven en stijlvolle meubelen. Bekijk de banken, kasten, tafels en stoelen van Bert Plantagie op onze website of kom de collectie live bewonderen bij ons in Volendam.

Download stijlgids

Bert Plantagie bij Wooncentrum Veerman

Wooncentrum Veerman is geen standaard woonwinkel of meubelzaak. Bij ons kun je terecht voor eigentijdse meubelen of een totaal nieuw interieur(ontwerp). Stap binnen in onze woonwinkel van meer dan 5000 vierkante meter vol exclusieve meubels en interieurinspiratie. Bij Wooncentrum Veerman vinden we persoonlijke aandacht en maatwerk erg belangrijk. Dat is in lijn met de visie en ontwerpen van Bert Plantagie.

Al onze merken hebben ieder hun eigen karakter. Bekijk merken als Design on StockLeolux of Sunway om ze beter te leren kennen of laat je verrassen door de mooie combinaties die we maken in onze showroom. We zorgen er met de hoogwaardige meubels en accessoires voor dat je een goed beeld krijgt van je nieuwe interieur.

Maak een afspraak

Wij zien u graag terug in onze showroom!

Download de stijlgids

Vind jij deze woonstijl mooi? Of ben je benieuwd naar onze andere kenmerkende woonstijlen? Doe dan inspiratie op in onze stijlgids!

Download nu