Leolux is een Nederlands meubelmerk dat al meer dan acht decennia bestaat. Een echt familiebedrijf met een rijke historie, net zoals Veerman Wooncentrum. In de jaren dertig begonnen als de Zuid-Nederlandse Clubmeubelfabriek en later uitgegroeid tot een van de bekendste designmeubelmerken wereldwijd. Leolux heeft een eigen, herkenbare stijl en levert altijd comfort en hoge kwaliteit. Het merk komt altijd met innovatieve ontwerpen en heeft inmiddels veel designklassiekers op zijn naam staan. 

Leolux staat bekend om de eindeloze mogelijkheden om meubels naar eigen smaak en inrichting samen te kunnen stellen. Zo past ieder meubel en bekleding naadloos bij jouw wensen en interieur. Leolux heeft ook een goede naam als het gaat om duurzaamheid, waarbij de meubels absoluut niets inleveren op het gebied van design en comfort. Leolux maakt onder andere banken, stoelen, fauteuils, eetkamermeubelen, tafels, karpetten en woonaccessoires.

Leolux banken

Wie Leolux bank zegt, zegt direct: stijl, comfort en duurzaamheid. Een Leolux bank is een echte eyecatcher in je interieur. Een Leolux bank is er voor de ontspanning en dankzij het gebruik van hoogkwalitatieve materialen, geniet je lang van een Leolux bank. Leolux banken zijn naar eigen wens samen te stellen. Een Leolux bank is verkrijgbaar in diverse soorten bekleding en kleuren. De stoffen en het leer komen van de beste producenten ter wereld, zodat alle basisingrediënten aanwezig zijn om een driesterrenbank te creëren. Enkele banken zijn leverbaar als zitbank, hoekbank, loveseat of hocker.

Een Leolux bank heeft uitgesproken vormen, maar is oogt tegelijkertijd eenvoudig en nooit overdadig. Leolux creëert zijn eigen trends, waardoor ontwerpen tijdloos worden. Hierdoor is een Leolux bank goed te combineren met andere meubels en inpasbaar in vele interieurstijlen. In de collectie banken van Leolux zie je elegante lijnen, strakke ontwerpen en bovenal een onnavolgbaar comfort. Alleen Leolux kan dankzij eigen technologie en evolutie deze hoge standaard aan zitcomfort bieden.

Leolux stoelen

Leolux maakt vele soorten stoelen: van eetkamerstoel tot stoel met armleuningen en van draaifauteuil tot oorfauteuil. Stuk voor stuk zijn de Leolux stoelen designstoelen die elegantie en klasse uitstralen. Ze hebben bijzondere vormen, unieke kleuren en een eigen look. En niet onbelangrijk: een Leolux stoel zit voortreffelijk en biedt zowel comfort als ondersteuning.

Leolux fauteuil

Kies je voor een Leolux fauteuil in je interieur, dan krijg je daar geen spijt van. Dankzij het unieke ontwerp en het duurzame design heb je lang plezier van een Leolux fauteuil. Daarnaast blinkt een Leolux fauteuil uit in zitcomfort en het gebruik van hoogkwalitatieve materialen. Het is een weldaad om plaats te nemen in een Leolux fauteuil en wie eenmaal zit, staat dan ook niet snel meer op. Een Leolux fauteuil is niet zomaar een stoel, maar een leefmeubel waarin je na een lange dag thuiskomt.

Leolux meubelen

Leolux creëert eigenzinnige meubelen en maakt ook meubels op maat. De ontwerpen zijn altijd innovatief en de uitvoering ambachtelijk. De collectie Leolux meubelen bestaat uit Leolux banken, stoelen, fauteuils, eetkamertafels, salontafels en voetenbanken. Leolux is een Nederlands designmerk dat staat voor topkwaliteit. Internationale topontwerpers en ervaren vakmensen werken iedere dag aan het optimaliseren van de duurzame en stijlvolle Leolux meubelen. Leolux werkt samen met de beste houtbewerkers, leersnijders en stoffeerders. Zo zijn Leolux meubelen altijd tot in de puntjes goed afgewerkt en verzorgd. Ieder meubel wordt met aandacht gemaakt, zodat het door jou met liefde te gebruiken is. Jaar in, jaar uit!

Wat is Leolux?

Leolux is een Nederlands merk voor designmeubelen en bestaat al sinds de jaren dertig. Rond 2000 groeide het bedrijf uit tot een merk dat wereldwijd bekend is en waar vijfhonderd mensen werken. Leolux staat voor mooi gevormde meubelen, zonder te strak of koud te ogen. Leolux meubelen zijn verkrijgbaar in vele varianten en passen in ieder interieur, van klassiek tot modern en van stads tot landelijk. Leolux is er voor mensen die luxe design willen combineren met comfort.

Het merk Leolux

Het merk Leolux staat voor eigenzinnige designmeubelen. De ontwerpen zijn comfortabel, duurzaam en van hoge kwaliteit. De ontwerpers staan midden in de wereld, en werken niet vanuit een vacuüm. Ze zijn gevoelig voor trends, kijken naar hoe wij leven en wonen en creëren tijdloze, maar nieuwe producten.

Leolux stelt aan ieder meubel hoge productcriteria. Samen met de ontwerper bepaalt de productontwikkelaar van Leolux de materiaalkeuze, de afmetingen en het comfort. De meubels van het merk Leolux worden uiteindelijk met veel kennis en ambacht vervaardigd door ervaren vakmensen. In acht decennia bouwde Leolux veel kennis en kunde op; deze geven het designmerk een absolute voorsprong op andere meubelmerken. Je ziet, maar je voelt dit vooral terug in je woonkamer.

Leer en stof, maar ook hout, lakken en zelfs vloerkleden zijn belangrijke ingrediënten van de collectie van Leolux. Deze materialen bepalen de geur, warmte en kleur van je inrichting. Een belangrijke keuze, want je leeft jaren met de materialen en hun kenmerken samen. Dat geldt voor de prachtige collecties stof en leer, maar zeker ook voor hout dat een ‘levend’ product is.

Kenmerken van Leolux

Leolux durft bijzonder te zijn. De creatieve en kleurrijke ontwerpen zie je terug in de meubelen, maar ook in de fotografie van de meubels en de inrichting van de showrooms; deze zijn alle kleurrijk en gedurfd. Leolux meubelen hebben vele opties en zijn op maat samen te stellen. Allerlei combinaties zijn mogelijk. Zo haal je een uniek, eigen meubel in huis.

Download stijlgids

Leolux bij Wooncentrum Veerman

Ben je op zoek naar inspiratie of overweeg je een nieuw interieur, dan moet je bij Wooncentrum Veerman in Volendam zijn. Wooncentrum Veerman is een interieurwinkel gespecialiseerd in het ontwerpen en uitvoeren van nieuwe interieurs. Bij Wooncentrum Veerman vind je onder andere Leolux meubelen, maar ook merken als Stressless, Design on Stock en Bert Plantagie.

De collectie Leolux meubelen bij Wooncentrum Veerman staat voor innovatie, kwaliteit en exclusiviteit. Ook binnen ons interieuradvies staat persoonlijk maatwerk centraal. Dat sluit naadloos aan op de filosofie van Leolux.

Maak een afspraak

Wij zien u graag terug in onze showroom!

Download de stijlgids

Vind jij deze woonstijl mooi? Of ben je benieuwd naar onze andere kenmerkende woonstijlen? Doe dan inspiratie op in onze stijlgids!

Download nu