Pilat&Pilat

De meubels van Pilat&Pilat zijn stoer, Fries en duurzaam. Maar ook warm, rijk en vertrouwd. Alles draait om familie en om mensen bij Pilat&Pilat. Niet voor niets krijgen alle modellen de naam van iemand uit de familie Pilat. Het is maar goed dat de Friese familie zo groot is!

Pilat&Pilat: tijdloos en huiselijk

De kracht van Pilat&Pilat schuilt in de tijdloosheid van het merk. De meubels zijn eigentijds, maar de traditie van houtbewerken is ook zichtbaar. Alle ontwerpen zijn herkenbaar als Pilat: het handschrift is helder en eenvoudig, maar de afwerking en de materialen zijn rijk. De robuuste ontwerpen voor kasten, tafels, stoelen, banken en accessoires stralen veel huiselijkheid uit.

Van Twijzel tot Bosnië

Ruim veertig jaar geleden begon Gjalt Pilat op de boerderij in Twijzel met het verkopen en opknappen van antiek. Gaandeweg ging hij ook eigen meubels ontwerpen in de houtwerkplaats.

Nog steeds is de boerderij in Twijzel de thuisbasis van het bedrijf. Hier rollen de ontwerpen van de tekentafel en ontstaan de ideeën voor nieuwe collecties. De werkplaats is er alleen nog voor kleine klusjes en reparaties. Zo’n veertien jaar geleden verplaatste Pilat de productie naar een eigen fabriek in Bosnië, waar het hout praktisch naast de fabriek voorhanden is. Net als goede ambachtsmensen trouwens!

Ontwerpers van Pilat&Pilat

Vandaag de dag is Pilat&Pilat een sterk merk in duurzame, houten meubels. De oudste dochter van Gjalt Pilat werkt sinds 2001 als vormgever in het bedrijf en nam bovendien haar eigen kindermeubellijn Warber mee. Peter Tromop is de derde ontwerper binnen Pilat&Pilat.

Pilat&Pilat bij Wooncentrum Veerman

Bent u op zoek naar meubels met Friese warmte en kwaliteit? Kom dan naar onze showroom en ontdek ons brede aanbod aan meubelen van Pilat&Pilat.

Goede merken vormen de basis

Bekijk meer

Wij zien u graag terug in onze showroom!

Download de stijlgids

Vind jij deze woonstijl mooi? Of ben je benieuwd naar onze andere kenmerkende woonstijlen? Doe dan inspiratie op in onze stijlgids!

Download nu